TERMS & CONDITIONS

Palautukset & Vaihdot

Oliko valitsemasi tuote sittenkin väärän kokoinen tai se ei vastannutkaan täysin odotuksiasi?

Ei huolta, sinulla on täysi Suomen kuluttajasuojalain mukainen oikeus vaihtaa tai palauttaa koko tilauksesi, tai osa siitä, 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelposia tuotteita.

Mikäli havaitset tuotteessasi mahdollisen valmistusvian tai vastaavan rikkoutumisen, ilmoitathan siitä välittömästi meille osoitteeseen [email protected] ja liität mukaan myös kuvan viasta.

Palauttaessasi tilauksen, liitä mukaan nimesi ja yhteystietosi sekä tilinumerosi maksun palautusta varten.

Haluamme muistuttaa, että sinä olet asiakkaanamme itse vastuussa, että palautuksesi tulee meille perille. Suosittelemme siis ongelmien välttämiseksi, että käytät kirjatun kirjeen sijaan postipakettia lähettäessäsi tuotteesi takaisin meille ja samalla säilytät lähetystunnuksen/palautuskuitin, kunnes palautuksesi tai vaihtosi on selvinnyt.

Huomioithan myös, että joissain tapauksissa palautuksen kesto sekä sen käsittelyaika saattaa vaihdella. Pyrimme RÄÄKKI Clothingilla kuitenkin aina toimimaan mahdollisimman nopeasti!

Palauttamattomaksi kelpaamattomat tuotteet :

Lahjakortit

 

Maksaako palauttaminen?

Kyllä, palauttaminen tapahtuu asiakkaan omakustanteisesti, mutta lähettäessäsi meille kuittikopion palautuksesta hyvitämme sen summan sinulle lahjakorttina, kun tuotteet ovat palautuneet meille.

Huomioithan, että hyvitämme palautuksista lahjakortille enintään 10€ edestä arvoa. Suosittelemmekin siksi käyttämään palautuksissa Postin tarjoamaa Paketti kotimaahan-lähetyspalvelua, osoitteessa www.posti.fi/lahettaminen .

 

Vaurioitunut paketti tai lähetys - ota meihin heti yhteyttä!

Mikäli pakettisi on vaurioitunut kuljetuksessa tulee sinun olla välittömästi yhteydessä pakettia toimittaneeseen yritykseen (esim. Posti Oyj). Olethan aina tarkkana, että pakettisi on ehjä sekä täysin kunnossa kun vastaanotat sen esimerkiksi Postista. Jos havaitse päälipuolisia vikoja paketissasi, ilmoitathan siitä heti kyseselle Postin toimipisteelle.

Ilmoitathan myös ystävällisesti meille tapahtuneesta sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

--------------------------------- 

Maksupalveluntarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

 

--------------------------------- 

Payment Service Provider
 
Paytrail Plc acts as a collecting payment service provider and is an authorized Payment Institution. Paytrail Plc will be shown as the recipient on your bank or credit card statement. Paytrail Plc will forward the payment to the merchant. For reclamations, please contact the website the payment was made to.
 
Paytrail Plc
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Phone: +358 207 181 830
Business ID 2122839-7
 
 
------------------------
Betalningsförmedlare

Betalningsförmedlingstjänsten utförs och som leverantör står Paytrail Oyj(2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare i korträkningen och även förmedlar betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.


Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2 
Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä
Telefon: 0207 181830
www.paytrail.com